Sunday, November 11, 2007

Ramazan Pidesi ve Fransiz Ekmegi (Francala)

Hamurun tarifini asagida ki linkten bulabilirsiniz.
  • Reyhan ve dereotu haric tum malzeme ile hamur yapilir.
  • Yaglanmis tepsiye hamur aktarilir
  • Eller siviyagla yaglanir ve hamura bastirilarak pide sekli verilir
  • Uzeri bir bicakla kesilerek sekil verilir ve uzerine yumurtanin sarisi ve core otu serpilir
  • 400 F'de (200 C'de) uzeri kizarana dek pisirilir.

Ayni sekilde Fransiz ekmegi yada Francala ekmek hamuru hazirlanir.

  • Hamur kalin bir rulo yapilir ve yaglanmis tepsiye aktarilir
  • Bir bicak ile uzerine yukaridaki gibi sekil verilir (veya isterseniz ortadan uzunca keserek sekil verebilirsiniz)
  • Uzerine core otu ve susam serperek, 400 F (200 C) de uzeri kizarana dek pisirebilirsiniz.

Ben saglikli olsun diye, butun hamurlarda unu, yarisi beyaz ve yarisi kepek unu olacak sekilde karistirdim.

Afiyet olsun.

SUTLU SOMUN EKMEK

Malzeme: 4 kap un, 1,5 kap su, 2 yemek kasigi tereyagi (veya siviyag), 3 yemek kasigi sut tozu, 2 yemek kasigi seker, 2 tatli kasigi tuz, 1 yemek kasigi reyhan, 1 yemek kasigi kuru dereotu, 1,5 tatli kasigi maya

Yapilisi:
  • Tum malzeme ekmek makinasinin hamur yogurma programinda hazirlanir
  • Hamur unla beraber rulo yapilir ve kucuk bezelere kesilir
  • Bezeler yaglanmis veya folyo serilmis tepsiye dizilir
  • Bir mutfak makasi ile uzerlerine iki taraftan makas atilir ve 400 F'de (200 C'de) uzerleri kizarana dek pisirilir